De zomer was in het begin misschien een beetje matig in Nederland, maar er is weer sprake van hittegolf. Lekker? Niet altijd! Overdag is de warmte zeer welkom, maar als je in bed ligt wil je dit natuurlijk liever niet. Gelukkig kan een verkoelend koudschuim matras een oplossing bieden!

Maar hoe je zeker dat een koudschuim matras geschikt voor jou is? En zijn er nog andere manieren om te niet te warm in bed te krijgen? Wij geven je de tips in deze blog: ¨Warm in bed? Het koudschuim matras houd je koel!¨

Een koel matras: een koudschuim matras

Er zijn meerdere dingen die je kunt doen om het tijdens warme nachten wat koeler te krijgen. Zo zijn er producten die je kunt kopen, maar zijn er ook heel praktische uitkomsten die je direct in huis kunt uitvoeren. In deze blog gaan wij op al deze zaken in, maar first things first: als jij het te warm in bed hebt, zorg je eerst voor een verkoelend koudschuim matras.

Is het koudschuim matras hét magische wondermiddel tijdens warme nachten? Dat willen we niet beweren. Wél is het matras een van de meest verkoelende matrassen die er is! Dit is dus een heel goede eerste stap in verkoelend slapen.

Koudschuim matras vs. latex matras

Wat maakt het dat het koudschuimmatras meer verkoelend werkt dan bijvoorbeeld latex of polyether matrassen? Dit komt dankzij de open celstructuur: hierdoor kan er een optimale ventilatie plaatsvinden en wordt de warmte en het lichaamsvocht goed afgevoerd. Bij matrassen met een dichte celstructuur krijg je het sneller warm en wordt deze warmte ook niet goed afgevoerd.

Dus, wil jij verkoelend slapen op warme nachten? Dan  is een koudschuim matras de eerste stap! Kijk in het assortiment van Droomidee welk matras het meest geschikt is voor jou. Je maakt gemakkelijk een selectie en keuze door middel van onze handige configurator. Daarnaast zijn er nog meer dingen die je kunt doen, naast het aanschaffen van een koudschuim matras. Lees verder voor meer informatie over verkoelend slapen op warme nachten!

Andere verkoelende producten

Naast een koudschuim matras zijn er ook andere producten die je voor jouw bed kunt aanschaffen, zodat je minder warm slaapt.

Verkoelend hoeslaken

Er zijn hoeslakens die jouw koudschuim matras net een beetje extra verkoelen. Kies bijvoorbeeld voor een hoeslaken van Percal-katoen: een materiaal dat optimaal werkt tegen verwarming.

Verkoelend dekbed

Slaap onder een dun dekbed. Sommige mensen gaan voor extra dun door alleen onder het dekbedovertrek te slapen, maar je kunt ook onder een extra dun dekbed liggen. Een vierseizoenen-dekbed kan uitkomst bieden: kies de dunste van de twee klikbare dekbedden en je hebt het veel minder heet!

Meer tips voor warme nachten

Naast de aanschaf van een koudschuim matras, een hoeslaken van Percal-katoen en een dun dekbed, kun je natuurlijk ook zelf het een en ander in jouw slaapkamer doen!

Hier een aantal handzame tips voor warme nachten:

  1. Zet je ramen open. Een logische tip, maar je kunt het wel eens vergeten! Al zet je maar 1 raam op een kiertje, elk beetje frisse lucht kan helpen.
  2. Neem een warme douche voor het slapen. Zo raakt je lichaam gewend aan de warme temperatuur en zul je het in bed minder heet hebben en minder transpireren. Een koude douche voor het slapen kan dan ook juist een negatief effect hebben en ervoor zorgen dat je nog meer gaat transpireren.
  3. Drink een kop warme thee voor het slapen. Ben je niet zo van de avonddouche? Drink dan een kop warme thee voor het slapen en laat je lichaam van binnenuit wennen aan de warmte.
  4. Sla overdag je dekens helemaal open, of hang ze op (bijvoorbeeld aan het wasrek of de deur). Zo kan jouw matras goed luchten en wordt jouw achtergebleven lichaamsvocht optimaal verdampt.

Koudschuim matras online bestellen

Een koudschuim matras is een goede eerste stap in de richting naar goed en verkoelend slapen! Ideaal voor warme zomernachten. Bestel jouw nieuwe matras gemakkelijk in de webshop van Droomidee en al over enkele dagen lig jij in een heerlijk verkoelend bed.