Welk matras past bij welke bedbodem?

pocketvering matras

Past jouw matras op elke bedbodem? Niet altijd! Veel mensen denken dat het niet uitmaakt op wat voor bedbodem hun matras ligt, maar dat is niet waar. De kwaliteit van jouw matras kan vallen of staan bij jouw bedbodem. Hoe komt dat? Een bedbodem kan namelijk de druk van jouw matras positief of negatief beïnvloeden. Daarbij moeten we wel zeggen dat een bedbodem ook zeker geen wonderen doet: een oud matras blijft natuurlijk een oud matras, hoe verend jouw bedbodem ook is.

En hoe zonde zou dat zijn: heb je net je nieuwe 7 zone pocketvering matras van hoge kwaliteit gekocht en dan leg je hem op de verkeerde bodem. Is dit een grote ramp? Nee, dat niet per se. Kun je er met de juiste bedbodem voor zorgen dat jouw matras langer meegaat en zijn kwaliteit behoudt? Ja, dat wel!

Droomidee vertelt je in deze blog meer over de juiste bedbodems en welke het beste te combineren zijn met jouw 7 zone pocketvering matras.

Matras en verende lattenbodem

De lattenbodem is een veelgebruikte bedbodem. De lattenbodem kan massief (hard) zijn, maar komt ook in een verende variant. We gaan het hier eerst hebben over deze laatste: de verende lattenbodem. Met deze bedbodem zit je gelukkig meestal goed! Deze bodem biedt dankzij de vering namelijk een geschikte tegendruk voor het 7 zone pocketvering matras. Hierdoor blijft jouw slaaphouding stabiel, met een goed uitgelijnde wervelkolom.

Ervaar je juist teveel tegendruk door de combinatie van het verende matras en de verende bedbodem? Dan is een pocketveringmatras met traagschuim iets voor jou. Deze laag van traagschuim zal de druk een beetje wegnemen en zachter maken. Dit materiaal vormt zich naar jouw lichaam en is bovendien lekker warm.

Bij een lattenbodem is het dus belangrijk dat deze sensitief is en reageert op jouw bewegingen. Als de lattenbodem dit niet doet, zullen de goede eigenschappen van het 7 zone pocketvering matras iets minder goed uit de verf komen. Kies bijvoorbeeld voor een verende en bollende lattenbodem uit beukenhout, met siliconen kappen zodat er voldoende ruimte voor vering is. Zorg daarbij dat de afstand tussen de latten max. 5 centimeter bedraagt.

Spiraalbodem of massief houten lattenbodem

Heb jij een bedbodem die nauwelijks tegendruk geeft? Dat is het geval bij een spiraalbodem, boxspring of massieve lattenbodem. Deze bedbodems vragen daarom om iets dikkere matrassen, waarvan de onderste laag steviger is en de bovenlaag zachter.

Alle matrassen van Droomidee zijn van zichzelf al stevig, waardoor deze prima zijn voor een spiraalbodem of massieve latten bodem. Kies bij deze bedbodems voor een matras met traagschuim voor een extra zachte bovenkant. Let bij je keuze ook zeker op de dikte: voor een massieve latten bodem is een extra dik matras van 22 cm ideaal!

Een matras voor iedere bodem

We kunnen stellen dat de matrassen van Droomidee in principe geschikt zijn voor iedere bedbodem. Er dient alleen wel rekening gehouden te worden met de druk die je wenst van jouw matras: een verende bodem geeft meer tegendruk dan een massieve bodem. Als jij tegendruk nodig hebt, kun je dus beter uit de voeten met een verende bodem.

Vind jij minder tegendruk geen probleem en wil je liever je massieve bodem behouden? Kies dan in ieder geval voor een dikker matras van 22 centimeter in plaats van 18 centimeter.

Vind je het vooral belangrijk dat je wat zachter ligt op een matras die zich vormt naar jouw lichaam? Dan kies je voor een pocketveringmatras met koudschuim en traagschuim.

Online matras bestellen

Zoek jij een matras die zijn kwaliteit behoudt op diverse bedbodems? Dan kies je voor ons 7 zone pocketvering matras met koudschuim en/of traagschuim. Deze bestel je gemakkelijk online in onze matrassenwebshop. Door middel van de configurator vind je jouw ideale matras: selecteer formaat, dikte en materiaal en je bent er al! Wij wensen je een goede nachtrust toe op jouw bedbodem met passend nieuw matras!

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *