Een verkeerde slaaphouding met rugklachten

Tijdens het slapen bewegen we veel meer dan je denkt. Dit betekent dus dat onze slaaphouding verandert gedurende de nacht. Misschien val je in slaap op de rug maar word je wakker op je zij of op de buik. Maar misschien komt het lichaam tijdens het draaien in een verkeerde houding dat pijn veroorzaakt die we pas waarnemen bij het wakker worden. Helaas valt er weinig controle uit te oefenen op de slaaphouding tijdens het slapen. We kunnen gelukkig wel voorzorgsmaatregelen nemen om een verkeerde slaaphouding te voorkomen! Een rustige nachtrust begint bij een rustige routine voor het slapengaan. Zorg voor een donkere, stille kamer waar voldoende ventilatie is. Kijk geen tv in bed en leg zoveel mogelijk de mobiele telefoon aan de kant! Dit zijn kleine acties met een groot gevolg: rust!

Kussens, kussens en nog eens kussens

Te veel van iets is nooit goed, toch? Inderdaad! Veel kussens op bed lijkt misschien heel verleidelijk en prettig, maar één kussen biedt al genoeg ondersteuning. Wanneer er op meerdere kussens wordt geslapen zijn de rug en nek niet meer in een rechte lijn waardoor er een verkeerde houding ontstaat. Het is ook belangrijk dat de kussen niet te hard of te zacht is, maar perfect aansluit bij de behoeften van het lichaam. Met een goede kussen kun jij klachten als hoofdpijn en nekpijn zo veel mogelijk zien te voorkomen.

Een oud of slecht matras

Een verkeerd of verouderd matras heeft grote gevolgen voor de slaaphouding. Zeker wanneer er al kuilvorming plaatsvindt in de matras. De matras sluit dan niet meer aan bij de behoeften van het lichaam waardoor de ruggengraat in een verkeerde houding kan gaan liggen. Dit kan leiden tot verergering van rugklachten. Een goed matras biedt daarentegen voldoende ondersteuning en verlichting van de drukpunten waardoor het lichaam ’s nachts optimaal kan uitrusten en herstellen. Het is van belang dat de rug en nek een rechte lijn vormen wanneer je op de matras ligt. Let hierbij ook op de hardheid van de matras. Als de matras te hard of te zacht is zal dit ook leiden tot onvoldoende ondersteuning van de ruggengraat.

Rugklachten en Droomidee

Bij Droomidee weten we dat een matras de basis vormt van je nachtrust. Wij willen juist voorkomen dat rugklachten jouw dag slecht laten beginnen. Daarom bieden wij pocketvering matrassen aan. Deze pocketvering matrassen zijn razend populair en staan bekend om hun positieve eigenschappen en goede ondersteuning. Voor mensen met rugklachten wordt deze matras vanwege zijn uitstekende ondersteuning vrijwel altijd aangeraden! Ervaar jij rugklachten en heb je vragen over de beste matras voor jou? Je kunt met al je vragen bij ons terecht! Onze specialisten staan je graag te woord, neem snel contact op!


Aanbevolen producten