Eigenlijk zou je elke nacht 8 uur lang moeten slapen, zodat je goed uitgerust aan een nieuwe dag kan beginnen. Nu haalt niet iedereen elke nacht die 8 uur slaap, maar af en toe kan dat helemaal niet kwaad. Wat wel ontzettend vervelend is, is een matras met te weinig ondersteuning. Je kunt dan wakker worden met rug- of nekpijn, wat geen fijne manier is om aan een dag te beginnen. Daarom hebben het traagschuim matras in ons assortiment opgenomen!

Wat is traagschuim?

Laten we eerst even uitleggen wat traagschuim precies is. Dit schuim wordt ook wel geheugenschuim genoemd. Dat komt omdat het materiaal altijd terugkeert naar zijn oorspronkelijke vorm. Hierdoor krijg je geen deuken in je bed wanneer je het matras langer gebruikt. Traagschuim reageert op de warmte van je lichaam, waardoor het wat zachter wordt. Dit zorgt ervoor dat het materiaal de vorm van je lichaam aanneemt, waardoor je hele lichaam goed ondersteund wordt. Daarom worden traagschuim matrassen ook in veel ziekenhuizen gebruikt, voor patiënten die langer moeten liggen. Maar ook voor een normaal bed zijn deze matrassen uitstekend geschikt.

Ons traagschuim matras

Bij Droomidee hebben we één matras waarbij we gebruik maken van traagschuim. Dit matras is ook meteen onze topper, want het ligt heerlijk zacht! Elk matras is opgebouwd uit meerdere lagen, waarbij de bovenste laag de comfortlaag is. Bij ons matras is die comfortlaag van traagschuim gemaakt. Met een laag van vier centimeter dik heb je niet alleen voldoende ondersteuning, maar voel je ook nog dat het schuim zacht is en zich naar je lichaam vormt. Dikker dan vier centimeter moet die laag eigenlijk niet zijn, omdat je dan té ver wegzakt. Dat klinkt misschien wel heel fijn, maar dat is het helaas niet. Wanneer je te ver wegzakt in je bed, is ’s nachts omdraaien veel moeilijker. Daardoor neemt de kwaliteit van je nachtrust af, terwijl wij juist willen dat je op onze matrassen heerlijk slaapt!

Matrassen voor iedereen

Misschien ben jij helemaal geen fan van zachte matrassen waar je een beetje in wegzakt. Dat kan! We hebben zelfs twee oplossingen voor je. Ons traagschuim matras is een zogenaamd omdraaimatras. Aan de ene kant zit dus een laag traagschuim, maar aan de andere kant zit een laag koudschuim. Koudschuim is steviger dan traagschuim, omdat je er minder in wegzakt. Dit matras is daarom perfect geschikt voor een twijfelende slaper. We horen vaak van klanten dat ze om de zoveel tijd hun matras omdraaien om eens te wisselen van matras. Het zou ook kunnen dat je na een paar jaar op traagschuim liggen een keer iets nieuws wilt. Ook in dat geval zijn onze matrassen een goede keuze. Met een gemiddelde levensduur van 10 tot 14 jaar kun je lekker je ritme zoeken in de verschillen tussen beide kanten.

Heb je geen zin om je matras om te moeten draaien? Of denk je dat een traagschuim matras echt te zacht voor je is? Dan kun je kiezen voor onze matrassen met alleen koudschuim. Deze matrassen hebben één comfortlaag, met een dikte van twee of vier centimeter. Koudschuim is een stukje steviger, waardoor je op een wat harder matras ligt. Natuurlijk is koudschuim nog steeds niet hard, maar het is minder veerkrachtig dan traagschuim. Beide stoffen ventileren trouwens uitstekend. Dat is vooral prettig in de zomer, want niks is vervelender dan een zweterig bed. Daar heb je met onze matrassen geen last van!

De vering van een traagschuim matras

Een traagschuim matras is leuk, maar met alleen een comfortlaag ben je er natuurlijk nog niet. Gelukkig zijn al onze matrassen (dus ook de koudschuim matrassen) uitgerust met een 7 zone pocketvering. Een pocketvering zorgt voor een uitstekende ondersteuning van je nek, schouders en ruggengraat. Zo weet je zeker dat je echt uitgerust wakker wordt. We maken gebruik van 7 zones om die ondersteuning nog beter te maken. Sommige delen van het matras zijn steviger dan andere delen. Zo worden je schouderbladen bijvoorbeeld extra ondersteund. Dat is pas lekker slapen! Wil jij ook op een traagschuim matras slapen? Neem dan snel een kijkje in ons assortiment. Het enige wat je nog moet doen is een afmeting kiezen, dan ben je eigenlijk al klaar.