Traagschuim is een materiaal dat vaak wordt gebruikt voor matrassen. Het wordt ook wel memory foam, NASA-schuim, geheugenschuim of visco-elastisch schuim genoemd. Maar wat is het nou precies? En welke voordelen biedt een traagschuim matras? 

NASA-schuim

NASA-schuim, ofwel traagschuim, is in 1966 ontwikkeld door de NASA. Het materiaal is destijds ontwikkeld om de druk, die tijdens een lancering van een raket ontstaat, beter over het lichaam te kunnen verdelen. Vandaag de dag wordt het materiaal voor matrassen gebruikt. Traagschuim is gemaakt van visco-elastisch polyurethaan, een kunstmatig materiaal. Bij kamertemperatuur is het materiaal stevig, maar het traagschuim wordt zachter als deze door lichaamswarmte wordt verwarmd. Traagschuim zakt langzaam in wanneer je op het matras gaat liggen en komt na het opstaan ook weer langzaam in de oorspronkelijke vorm terug. Vandaar de naam! 

De voordelen van een traagschuim matras 

Traagschuim matrassen hebben een aantal voordelen. We hebben ze overzichtelijk voor je op een rijtje gezet: 

 • Het traagschuim matras vormt zich naar jouw lichaam. Hierdoor biedt het matras overal een goede ondersteuning en worden drukpunten vermindert. 
 • Het matras is door de drukverlagende eigenschap ideaal bij nek-of rugklachten. 
 • Het matras past zich aan jouw lichaamstemperatuur aan. Hierdoor voelt het matras altijd aangenaam aan. 
 • Het matras gaat 10-14 jaar mee en is geschikt voor veelvuldig gebruik. 
 • Het matras ventileert goed en kan gemakkelijk vocht afvoeren. 
 • Het matras voelt heerlijk zacht en is comfortabel. 

Het traagschuim matras van Droomidee 

Een matras bestaat nooit geheel uit traagschuim. Traagschuim alleen biedt namelijk niet voldoende ondersteuning. De traagschuim matrassen van Droomidee bestaan daarom altijd uit een combinatie van traagschuim, koudschuim en een 7 zone pocketvering

Door de combinatie van materialen wordt dit matras ook wel een ‘omdraai matras’ genoemd. Het matras heeft namelijk aan de ene kant een laag traagschuim en aan de andere kant een laag koudschuim. Hierdoor kun je eenvoudig afwisselen als je daar behoefte aan hebt. Slaap je in de zomer bijvoorbeeld liever wat steviger en koeler? Dan kun je het matras eenvoudig omdraaien. Zo heb je een traagschuim en koudschuim matras in één! Wil je meer weten over koudschuim? Je leest het in deze blog. 

Is traagschuim geschikt voor mij? 

Wil je weten of een traagschuim matras geschikt is voor jou? Stel jezelf de volgende vragen: Heb ik het graag warm in bed? Vind ik het prettig als een matras zich naar mijn lichaam vormt? Ben ik op zoek naar een matras met een stevige ondersteuning, optimaal ligcomfort en een vermindering van drukpunten? Is het antwoord ‘ja’, dan is een traagschuim matras echt iets voor jou! 

Meer weten over onze traagschuim matrassen? Je kunt alle formaten in onze webshop bekijken. 

Jouw eigen droommatras

De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

   395 895

  De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

  Totaal 395

  Artikelnummer: N/B Categorie: