Wassen, poetsen, opruimen and repeat. In deze thuisblijf-periode is iedereen aan het opruimen en poetsen geslagen! En groot gelijk: juist in deze periode is het hygiënische matras van groot belang en bovendien hebben de meeste mensen er nu ook tijd voor.

Veel mensen zullen er niet direct aan denken, maar wist je dat hygiëne ook van belang is voor het onderhoud van je matras? Je brengt een groot deel van je tijd door op je matras; je zweet erop, laat dode huidcellen achter en er bevindt zich huisstofmijt… Niet echt hygiënisch!

Toch? Met goed onderhoud en het juiste matras, kun je het wel zo hygiënisch mogelijk houden. Maar wat is dan dat juiste hygiënische matras? Lees het hier in deze blog van matrassenwebshop Droomidee!

Hygiënisch matras = goede gezondheid

Een hygiënisch matras is, vanzelfsprekend, bevorderlijk voor je persoonlijke hygiëne. Dat is fijn voor jou, maar ook voor de mensen in je omgeving! Daarnaast is het ook bevorderlijk voor je gezondheid: met een goede hygiëne houd je je gezondheid optimaal en voorkom je allergische reacties.

Wat is het schoonste matras?

Een schoon matras, daar zorg je in eerste instantie ook vooral zelf voor. Door je matras regelmatig schoon te maken en goed te onderhouden, zorg je dat het langdurig schoon en fris blijft. Wil je weten hoe je dat aanpakt? We schreven er al een blog over: De grote slaapkamer-schoonmaak!

Daarnaast zijn er ook matrassen die extra hygiënisch zijn. Zoals onze pocketvering matrassen met koudschuim! Deze matrassen ademen erg goed, waardoor zweet goed afgevoerd wordt.

7 zone pocketvering matrassen met koudschuim

Hoe zit dat dan precies? Per nacht zweten mensen er gemiddeld een kwart liter vocht uit; dat is dus bijna 2,5 liter per week en 120 liter per jaar! Daarom is het van groot belang dat jouw matras voldoende ademt.

Onze pocketvering matrassen hebben diverse luchtlagen en een open celstructuur, waardoor het overtollige lichaamsvocht goed afgevoerd kan worden. Dit zorgt ervoor dat je keer op keer weer wakker wordt in een fris bed, mits je het matras ook goed onderhoud.

Andere voordelen van het 7 zone pocketvering matras

Het pocketvering matras met koudschuim zorgt dus dat het vocht goed afgevoerd wordt en bevorderd daarmee de hygiëne. Maar zijn er ook andere voordelen? Jazeker!

Door de goede ventilatie is dit matras zowel in de winter als de zomer aangenaam om op te slapen: ideaal! De zeven zones bieden een goede ondersteuning voor je algehele lichaam en per lichaamsdeel, zoals nek, schouders, rug en heupen. De vering past zich op jouw lichaam aan: des te meer veren per vierkante meter, des te meer ondersteuning.

Hygiënische matrassen in alle maten

Bovendien worden onze 7 zone pocketvering matrassen gemaakt in diverse maten en kunnen ze ook volledig op maat worden gemaakt. Zoekt u een medisch matras? Ook daarvoor hebben we geschikte exemplaren!

Onze hygiënische matrassen zijn beschikbaar in de volgende maten:

Zit jouw maat er niet tussen? Vul dan online de gemakkelijke configurator in voor een matras op maat en Droomidee maakt hem speciaal voor jou!

Hygiënisch matras online kopen

De matrassen van Droomidee zijn niet alleen van hoge kwaliteit en duurzaam, maar bovendien een gezonde investering. Een goede nachtrust, slaapcomfort en hygiëne zijn van belang voor jouw fysieke gezondheid.

Benieuwd naar ons assortiment? Neem een kijkje in onze online matrassenwebshop! Heb je vragen over het onderhoud van jouw hygiënische matras, levering, garantie, 100 dagen proefslapen of iets anders? Vind jouw informatie online op onze website of raadpleeg gerust onze klantenservice!