Als je op zoek bent naar een duurzaam matras kan dit twee dingen betekenen. Aan de ene kant kan “duurzaamheid” voor jou betekenen dat het matras op een duurzame wijze is gefabriceerd. Aan de andere kant heeft “duurzaamheid” nog een betekenis, die alles te maken heeft met de levensduur van een matras. Waarschijnlijk zoek jij in een duurzaam matras niet de ene of andere eigenschap: het antwoord zal ergens in het midden liggen. Bij een matras dat lang meegaat maar ook op duurzame wijze wordt gefabriceerd.

Bij Droomidee doen wij ons best om precies dit te bieden: een matras dat lang meegaat en waarbij we rekening houden met een duurzame productie. Hoe zie je deze eigenschappen terug in de matrassenfabricatie van Droomidee? Daar vertellen we je meer over in deze blog.

Duurzaam matras met lange levensduur

De matrassen van Droomidee hebben een lange levensduur en zijn hiermee dus zeer duurzaam. Een duurzaam matras van Droomidee gaat ongeveer 14 à 15 jaar mee: dat is de maximaal mogelijke levensduur voor een matras. Precies om deze reden krijgen al onze klanten altijd 10 jaar garantie op onze producten, aangezien een duurzaam matras wat ons betreft ten minste 10 jaar mee moet kunnen gaan.

Lijkt 14 à 15 jaar in jouw opzicht niet lang genoeg en zie je een online matrassenwinkel die een nog langere levensduur aanbiedt? Dan denken wij dat dit niet helemaal klopt. Matrassen gaan nu eenmaal, hoe hoog de kwaliteit ook is, nooit eindeloos mee.

Recyclebaar matras van Droomidee

Het volgende duurzame punt is recycling. In Nederland worden per jaar ongeveer 1,5 miljoen matrassen weggegooid. In heel Europa gaat het jaarlijks zelfs om 35 miljoen matrassen. Deze oude matrassen worden naar de stort gebracht, maar helaas komt het ook veel voor dat ze aan de straatkant worden gedumpt.

Oude matrassen behoren wereldwijd tot een van de grootste factoren in het huishoudelijke stortafval. Hoe kan dit? Door de gecompliceerde samenstelling materialen, die vaak ook aan elkaar gelijmd zitten.

Droomidee probeert door haar matrassen recyclebaar te maken haar steentje bij te dragen en geen onderdeel te zijn van deze berg huishoudelijk stortafval. De matrassen die wij verkopen kunnen allemaal volledig gerecycled worden. Als eigenaar van zo’n nieuw recyclebaar matras met zul je hier niets van merken; al onze matrassen zijn van evenwaardige hoge kwaliteit.

Matras met 10 jaar garantie online bestellen

Ben jij op zoek naar een duurzaam matras met eigenschappen zoals: een lange levensduur en recyclebaar materiaal? Dan zit je goed bij de matrassenwebshop van Droomidee!

Bestel een matras en maak automatisch gebruik van onze services zoals 10 jaar garantie, 100 dagen proefslapen en gratis bezorgen en afhalen. Zoek jij niet alleen een duurzaam matras? Bij Droomidee hebben we ook een medisch matras, een matras op maat of een extra lang matras? Ook daarvoor kun je bij ons terecht. Geef in de webshop door middel van de configurator aan waar jouw voorkeuren liggen en wij leiden je in een paar klikken naar het ideale matras!

Wil je meer informatie over het door jou gekozen duurzaam matras? Lees je dan goed in op onze website boordevol informatie of stel een vraag door contact op te nemen met onze klantenservice. Droomidee helpt je graag aan het perfecte matras!