In de dagen van het coronavirus ben jij misschien ook verplicht om thuis te werken, of heb je zelf het besluit genomen dat dit verstandig is. Thuiswerken klinkt vaak heerlijk voor degene die aan kantoor, klaslokaal of praktijkruimte gebonden is… Maar is dat ook echt zo? Als je thuis gaat werken, kun je erachter gaan komen dat het nog een hele kunst is: afleiding ligt op de loer en je 7 zone pocketvering matras ziet er deze dagen ook nog eens extra verleidelijk uit!

Binnen de kortste keren blijft de pyjama aan, settel je lekker op jouw heerlijke matras en heb je de meest comfortable home office gecreëerd! Maar is dat wel zo verstandig, werken in bed? Bij Droomidee weten we alles van het comfort van een matras, maar zelfs als Koning Matras durven wij te zeggen: werk niet vanuit je bed! Waarom niet? Dat vertellen we je in deze blog!

Werk jij niet vanuit je bed, maar wil je wel even relaxen of een dutje doen tussen de werktijden door? Ga dan vooral even liggen op dat 7 zone pocketvering matras! Benieuwd op welk matras jij het beste de dagen binnen kan doorbrengen? Bekijk ons aanbod in de matrassenwebshop!

Werken vanaf je matras, waarom niet?

Werken vanaf je matras, het klinkt als een heerlijk idee voor de thuiswerker… Maar dat is het niet. Werken in bed is ook wat Droomidee betreft een echte afrader en wel om diverse redenen. Welke? We hebben ze hier voor je op een rijtje gezet!

Het brengt je werk- en privéleven uit balans

Het is al moeilijk genoeg om werk en privé gescheiden te houden als je thuis werkt. En als je vanuit je bed werkt al helemaal! Zeker voor mensen die het sowieso al moeilijk vinden om hun werkbrein uit te zetten als ze thuiskomen is dit geen goed idee.

Als je werkt vanaf je matras zal je brein een connectie leggen tussen je bed en werk, waardoor je ook als je moet gaan slapen extra veel aan werk zal gaan denken… En daar gaat je welverdiende rust!

Hetzelfde geldt trouwens voor je smartphone: probeer liggend op je matras niet meer je mailtjes te checken en te beantwoorden. Leg je telefoon voor het slapen in de woonkamer en geef je brein wat schermrust. Pak bijvoorbeeld (het is misschien een heel gek idee) een goed boek en lees jezelf in slaap.

Het is slecht voor je lichaamshouding

Heb jij een supercomfortabel 7 zone pocketvering matras met traagschuim? Heerlijk! Om op te slapen, maar niet om op te thuiswerken. Op de lange termijn kun je namelijk fysieke klachten krijgen als je vanuit bed werkt. Als je in bed zit, heb je namelijk geen ergonomische houding en zul je last krijgen van rug, schouders en nek. Op den duur zorg je daarmee niet alleen voor pijnlijke klachten, maar ook voor een verminderde productiviteit in je werk. Je komt er dus persoonlijk en zakelijk onder te leiden.

Hoe kan ik wel goed thuiswerken?

Maar, hoe moet je dan wel thuiswerken? Wees een beetje creatief en creëer je eigen home office. Heb je nog een extra ruimte in huis (logeerkamer, speelkamer, etc.) die niet veel in gebruik is? Maak hier een tijdelijke werkruimte van!

Heb je niet de luxe van een extra ruimte in huis? Creëer dan een plekje in de woonkamer die ook steeds weer snel aan de kant kan. Zet je kantoorspullen netjes uit op de eettafel, maar ruim ze ook weer op als de werktijd erop zit en jouw partner of rest van het gezin thuiskomt. Ook als je thuiswerkt let je dus op de klok! Dat is goed voor het werk- en privé-onderscheid.

Let er in je nieuwe tijdelijke thuiskantoor ook op dat je stoel, bureau en computerscherm op de juiste hoogte en afstand zijn afgesteld, zodat je geen fysieke klachten krijgt tijdens deze thuiswerk-periode! Neem verder voldoende pauze en zorg voor beweging. Maak een wandeling of, als je de deur liever niet uitgaat, doe een dansje.

De matrassenwebshop met de lekkerste matrassen

Bij Droomidee verkopen wij dus geen matrassen voor bedwerkers, maar wel voor mensen die goed tot rust willen komen op een gloednieuw duurzaam matras van hoge kwaliteit! Wij leveren diverse soorten matrassen in diverse maten van 80 x 200 cm tot 180 x 200 cm en zelfs 210 cm: voor ieder wat wils!

Heeft u vragen over ons assortiment, garantie, proefslapen of bezorgen en afhalen? Bekijk de informatie gerust op onze website of neem contact op.

Jouw eigen droommatras

De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

     395 895

    De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

    Totaal 395

    Artikelnummer: N/B Categorie: