Een opgeruimde kamer is een opgeruimd hoofd! Je moeder zei het vroeger misschien tegen je, en we moeten haar gelijk geven. Ervaar je stress, drukte, of andersoortige chaos? Kies dan voor een opgeruimde frisse start, te beginnen met je slaapkamer met een fris matras!

Het is handig om het opruimen stap voor stap aan te pakken, want er komt meer bij kijken dan alleen het gele doekje! Het gaat ook om goed opbergen en het vervangen van oude muffe items. Heb je bijvoorbeeld een oud matras? Dan is het misschien wel tijd voor een nieuw fris matras! Bij Droomidee vind je gloednieuwe duurzame 7 zone pocketvering matrassen in alle formaten (van 80×200 cm tot 180×200 cm en op maat), die bij goed onderhoud zeker 10 jaar meekunnen.

Met een pocketvering matras met koudschuim en traagschuim houd je je kamer extra fris! Benieuwd wat een matras met frisheid te maken heeft? Lees het in onze blog en begin bij tip 1: Een nieuw fris matras dat goed ventileert!

Tips! Een opgeruimde kamer en fris matras

Behoefte aan een opgeruimde frisse slaapkamer? Goed idee! Met een frisse kamer zul je waarschijnlijk ook net wat beter in slaap vallen en prettig wakker worden. Onze tips voor een so fresh and so clean-kamer zijn:

 1. Een fris nieuw matras dat goed ventileert
 2. Open die ramen!
 3. Ruim elke dag een beetje op
 4. Houd je beddengoed en matras schoon
 5. Mooi opgeruimd = mooie opbergers
 6. Extra frisheid met plantjes

Clean tip 1: Een fris nieuw matras dat goed ventileert

Blijf je jouw slaapkamer maar poetsen, maar blijft het toch een beetje muf? Dat kan aan je matras liggen! Heb jij een oud matras, dan kan het zijn dat deze niet meer goed ventileert, waardoor lichaamsvocht (zweet) en luchtjes in het matras blijven zitten. Dit verhelp je met een nieuw matras.

Onze 7 zone pocketvering matrassen met koudschuim en traagschuim ventileren goed en zorgen dat vocht goed wordt afgevoerd. Zo blijft je matras lang fris en voorkom je die niet-welkome luchtjes in de slaapkamer. Bovendien kun je met dit matras je temperatuur in de avond goed reguleren. Kies in het voorjaar voor de koudschuim-kant en je ligt extra koel. Kies in het najaar voor de traagschuim-kant en je ligt heerlijk zacht en warm.

Clean tip 2: Open die ramen!

Het is zo simpel, maar je wilt het nog weleens vergeten: open je ramen! Als je elke ochtend en ook in de avond de ramen even opengooit, haal je frisse schone lucht naar binnen. Doe dit niet alleen in de lente en zomer: zet ook zeker op koude dagen de ramen even open.

Clean tip 3: Ruim elke dag een beetje op

Je kunt ervoor kiezen om elke paar weken een grote schoonmaak te houden, maar het is veel beter om elke dag een moment in te plannen dat je schoonmaakt. De ene dag maak je je spiegels extra schoon en verschoon je je matras, de andere dag ga je met de stofzuiger rond en weer een andere dag ga je je plankjes even langs. Zo is je kamer blijvend fris en ben je er niet teveel tijd aan kwijt.

Wil je dit graag doen, maar ben je bang dat je je er niet aan houdt? Maak dan een handig schoonmaakschema voor elke dag, hang hem op je slaapkamer en streep dagelijks je taken af. Zo weet je precies wat je moet doen en ben je zo klaar!

Clean tip 4: Houd je beddengoed en matras schoon

Probeer elke week je beddengoed te verschonen. Zo houd je de boel heerlijk fris en zul je bovendien een stuk lekkerder slapen!

Veel mensen vergeten dat ze bij het verschonen van het beddengoed ook het matras schoon kunnen maken. Ga er bijvoorbeeld met de stofzuiger overheen en laat je matras even ¨vrij¨ liggen in de zon. Zo dood je de achtergebleven bacteriën op het matras en blijft het fris. Daarna kun je het nieuwe beddengoed erop leggen.

Vergeet ook niet je bedframe schoon te maken: ga langs de randen met een doekje en neem ook het hoofdeinde goed af.

Clean tip 5: Mooi opgeruimd = mooie opbergers

Opruimen is meer dan je spullen in de berging of kast gooien en de deur hard dichttrekken. Zorg voor mooie opbergers die jouw spullen en kamer overzichtelijk maken.

Beddengoed kan prima in een basic opbergbak onder je bed en matras, maar met sieraden en make-up kun je het wat sierlijker aanpakken. Koop mooie opbergers die ervoor zorgen dat je dit kleine fijne spul netjes uit elkaar kan houden, terwijl het er ook nog eens mooi uitziet. Er zijn al in diverse winkels handige bakjes te koop waar je je kwasten netjes in kunt zetten.

Clean tip 6: Extra frisheid met plantjes

Zorg voor een extra frisse kamer met mooie nieuwe plantjes! Planten zijn namelijk niet alleen heel gezellig in de slaapkamer, maar geven ook extra zuurstof. Lekker fris!

Frisse kamer = fris matras bestellen

Wil jij een frisse start maken? Begin met je slaapkamer! Met een nieuw fris matras heb je al een goed begin. Kies je nieuwe matras in onze online matrassen shop en bestel hem gemakkelijk in een paar klikken!

Jouw eigen droommatras

De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

   395 895

  De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

  Totaal 395

  Artikelnummer: N/B Categorie: