Matras 90x200

7 Zone Pocketvering Matras


Wat is een Pocketvering Matras?
Een pocketvering matras bestaat uit een groot aantal springveren die verpakt zijn in een zakje. Het zakje om de veren zorgt ervoor dat de veren elkaar niet kunnen raken en dat de veer minder "voelbaar" wordt.

Het matras dat in Nederland bekend staat als het matras met de standaardbreedte voor een eenpersoonsbed is het matras 90x200 centimeter. Dit matras 90x200 centimeter behoort uiteraard ook tot het assortiment van Droomidee. Deze maat is verkrijgbaar in de volgende diktes: 18 centimeter en 22 centimeter. In 22 centimeter dik hebben we zowel een variant met aan beide kanten koudschuim als een variant met aan één kant traagschuim en de andere kant koudschuim. Droomidee verkoopt alleen matrassen 90x200 die bekend staan om hun ‘7 Zone Pocketvering’, deze matrassen brengen onder andere extra comfort en zorgen voor een betere ventilatie. 

Sorteren op:
Aantal weergegeven:
Lijst Rooster
7 Zone Pocketvering Matras 90x200 x 18 cm
Dit 7 Zone Pocketveermatras is van hoogwaardige Europese kwaliteit en is in diverse maten ..
Gebaseerd op 10 beoordeling(en).
Bestellen
€259,00 €128,00
7 Zone Pocketvering Matras 90x200 x 22 cm
Dit 7 Zone Pocketveermatras is van hoogwaardige Europese kwaliteit en is in diverse maten ..
Gebaseerd op 16 beoordeling(en).
Bestellen
€329,00 €158,00
7 Zone Pocketvering Matras 90x200 x 22 cm + Traagschuim / NASA / Memory
Dit 7 Zone Pocketveermatras is van hoogwaardige Europese kwaliteit en is in diverse maten ..
Gebaseerd op 41 beoordeling(en).
Bestellen
€369,00 €194,00


Vergelijking-Matrassen-90x200

Meer dan alleen comfort

De 7 Zone Pocketvering matrassen brengen meer dan alleen extra comfort en een betere ventilatie. Zo is de levensduur van het matras met zeven comfortzones langer dan bij een willekeurig ander matras, het matras gaat gemiddeld 10 tot 14 jaar mee. Daarnaast beschikt het 7 Zone Pocketvering matras 90x200 over een goede stabilisatie waarmee bijvoorbeeld ‘kuilvorming’ wordt tegengegaan. Door kuilvorming ontstaan vaak lichamelijke klachten aan de rug, nek of schouder. 

Waar komt het comfort vandaan?

In het matras 90x200 bevinden zich voornamelijk op schouder- en heuphoogte zeven verschillende comfortzones. Op die plaatsen veert het matras verder in en voelt het matras zachter aan. U ligt door deze comfortzones met een rechte rug op het matras, waardoor rug-, schouder- en nekklachten zullen uitblijven. 

Een gezonde nachtrust op een pocketveringmatras 90x200 cm

De meest gangbare matrasmaat voor een eenpersoonsbed in Nederland is 90x200 cm en natuurlijk heeft Droomidee ook dit formaat in het assortiment. Net als alle andere matrassen van Droomidee is ook dit type een pocketveringmatras. Dat wil zeggen dat het matras bestaat uit losse springveren die zorgen voor een goede ondersteuning van het lichaam tijdens de nachtrust.  

​​Het voordeel van een pocketveringmatras

Wellicht vraag je je af waarom je zou moeten kiezen voor een pocketveringmatras en niet voor een binnenveringsmatras? Beide matrastypen maken inderdaad gebruik van springveren, maar bij een pocketveringmatras zijn de veren afzonderlijk verpakt in zakjes. Hierdoor zijn de veren in het midden met elkaar verbonden en kunnen ze individueel van elkaar veren in tegenstelling tot de binnenvering / bonnellvering. Daarnaast kunnen de pocketveren elkaar niet raken zal je de veren ook minder voelen en horen dan bij een binnenveringsmatras.

7 Zones voorkomen pijnklachten

Naast het gebruikelijke comfort wat je mag verwachten van een pocketveringmatras profiteer je met een matras van Droomidee ook van de zogenaamde ‘7 Zone Pocketvering’. Dit betekent dat het matras is opgedeeld in verschillende zones waarin de dikte van de springveren varieert. Hierdoor zal het matras op sommige plaatsen verder ingeduwd kunnen worden. Deze plaatsen corresponderen met de verschillende delen van het lichaam en zo krijgt elk lichaamsdeel de juiste ondersteuning tijdens de slaap. Als gevolg hiervan zullen mensen met rug-, nek en schouderklachten dankzij dit type matras minder klachten ondervinden. Sterker nog, als je op een 7 Zone Pocketveringmatras slaapt is de kans kleiner dat je deze klachten hebt of zult ontwikkelen.

Een duurzame investering

Een pocketveringmatras van Droomidee gaat lang mee. Gemiddeld kan je rekenen op een levensduur van 10 tot 14 jaar. Dankzij de pocketvering zal het matras ook op de lange termijn de juiste lichaamsondersteuning geven. Je hoeft daarom niet bang te zijn dat je na een aantal maanden of jaren ineens in een kuil ligt, oftewel een duurzame investering. Zeker als je bedenkt dat je al die tijd niet alleen comfortabel maar ook gezond zult slapen. Waar normale matrassen vaak slecht ventileren en het lichaamsvocht slechts absorberen, zal een pocketveringmatras van Droomidee het vocht absorberen én afvoeren. Hierdoor blijft het lichaam goed geventileerd en zal je minder transpireren. Het matras blijft daarom altijd droog en fris. Dit komt de kwaliteit van het matras op de lange termijn ook ten goede. Een matras van Droomidee is dus niet alleen een duurzame maar ook een gezonde investering.

Verkrijgbaar in meerdere varianten

Als je kiest voor een standaard matrasmaat van 90x200 cm dan valt er nog heel wat te kiezen. Het matras is namelijk leverbaar in verschillende diktes. Hoe dikker het matras, hoe groter het comfort. De minimale dikte is 18 centimeter en de maximale dikte een royale 22 centimeter. Daarnaast kan je kiezen uit twee extra opties. De eerste optie is een matras die aan beide zijden is voorzien van een laag koudschuim. De tweede optie is een matras die aan de ene zijde is uitgerust met een laag traagschuim en aan de ander kant een laag koudschuim. Zo kan je zelf bepalen wat voor jou de meeste comfortabele uitvoering is.