De slaapkamer is een belangrijke kamer in je huis. Je brengt er namelijk veel tijd door. Het is dé plek om tot rust te komen. Het is daarom belangrijk dat het een fijne ruimte is. Ook heeft de inrichting van jouw slaapkamer invloed op jouw nachtrust. Een rustige slaapkamer verlaagt je bloeddruk en hartslag, hierdoor kom je tot rust. 

Wil je jouw slaapkamer helemaal zen maken zodat je kunt genieten van een goede nachtrust? Wij geven je wat tips! 

Tips voor het inrichten van jouw slaapkamer 

Er zijn een aantal dingen die jou helpen jouw kamer tot een oase van rust te maken: 

Verf je slaapkamer in rustige kleuren 

Kies voor rustige kleuren in jouw slaapkamer. Je kunt voor diverse variaties van wit kiezen, maar bijvoorbeeld ook voor mooie rustige pastelkleuren. Het gaat erom dat de kleuren die je kiest bij jou passen. Drukke, onrustige kleuren zijn geen goed idee, ze kunnen je nachtrust onbewust beïnvloeden. 

Een frisse kamer 

Een rustgevende slaapkamer ruikt natuurlijk lekker fris! Maak je slaapkamer goed schoon, stofzuig je matras af en toe en was het beddengoed regelmatig.

Wist je dat bepaalde geuren rustgevend zijn? Denk bijvoorbeeld aan lavendel, jasmijn, maar ook sinaasappel. Bij diverse winkels zijn deze geuren gedroogd verkrijgbaar in handige zakjes, maar ook in de vorm van olie. Heerlijk!

Mooi beddengoed 

Het belang van rustgevende kleuren geldt niet alleen bij je muren, maar ook bij je beddengoed. Kies ook hier voor wit of pastel. Wil je iets vrolijkers? Een rustig bloemenpatroon kan natuurlijk ook heel leuk en rustgevend zijn!

Maak het donker

Zorg dat je op jouw slaapkamer overdag voldoende licht binnen krijgt, maar je het ´s avonds ook zeker goed donker kan maken. Als jouw slaapkamer donker is, kun je namelijk nog veel beter slapen. Goede gordijnen zijn dus van belang. Kies bijvoorbeeld voor een zonwerende stof, of schaf een extra vitrage aan: mooi en functioneel!

Geen televisie

Verminder blootstelling aan blauw licht in de avond. Kijk twee uur voordat je gaat slapen niet meer naar de felle lichten van je televisie. Dit geldt overigens ook voor je telefoon of tablet. Het licht van je televisie, telefoon of tablet zorgt voor allerlei prikkels. Hierdoor blijven je hersenen actief. Dit heeft een negatief effect op jouw nachtrust. 

Zorg voor een goed matras

Met een matras van hoge kwaliteit creëer je een plekje in huis waar je heerlijk tot rust kunt komen en kunt ontstressen. Wanneer jij een slecht of oud matras hebt, kun je minder goed slapen en eventueel een slaaptekort opbouwen. Hierdoor heb je overdag last van spanningen, een verhoogde vermoeidheid en een verstoord hormoonhuishouden. 

Een matras van hoge kwaliteit, waar je lekker en vast op slaapt, voorkomt dit. Wat ons betreft is een 7 zone pocketvering matras van Droomidee de ideale keuze! Dit matras ligt comfortabel en biedt een optimale ondersteuning. Het matras ventileert bovendien goed, waardoor het lekker fris blijft. Kies je een pocketvering matras met traagschuim? Dan vormt het matras zich nog beter naar jouw lichaam. 

Hopelijk heb je wat aan onze tips voor een rustige slaapkamer! Wil jij een 7 zone pocketvering matras aanschaffen? Bekijk en vergelijk alle matrassen in onze webshop

Jouw eigen droommatras

De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

     395 895

    De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

    Totaal 395

    Artikelnummer: N/B Categorie: