Ben jij bezig met de herinrichting van jouw slaapkamer? Alles draait natuurlijk in eerste plaats om je bed, dus de eerste stap in een nieuwe slaapkamerinrichting is wat ons betreft een goed matras! Schaf het juiste formaat aan van 80×200 tot 210 en 220 in traagschuim en koudschuim. Dit helpt jou met je slaapkamer inrichten.

Een matras is natuurlijk niet zo aan stijl onderhevig, maar de rest van je slaapkamer wel! Ga jij voor een kleurrijk interieur? Of ga je botanisch met veel planten? Of je nu een klassieke, eclectische, moderne of industriële stijl hebt: als het maar bij jou past! De slaapkamer is echt jouw domein en moet dus perfect afgestemd zijn op je persoonlijkheid en smaak.

Wanneer je jouw slaapkamer gaat herinrichten zijn er een aantal elementen waar je goed op moet letten! Je wilt natuurlijk niet te veel kosten maken of extra tijd kwijt zijn, omdat je van tevoren een verkeerde inschatting hebt gemaakt. Wij geven je een aantal tips om fouten te voorkomen en de slaapkamer helemaal naar jouw wens te kunnen maken!

Nog op zoek naar het perfecte matras? Met onze gemakkelijke configurator voor matrassen vind je het ideale matras voor jou en je slaapkamer! Heb je nog niet echt een idee van wat je precies zoekt? Neem dan op je gemak een kijkje in de matrassenwebshop van Droomidee.

1. Maak een planning!

Maak een plan als je jouw slaapkamer gaat inrichten! Want waar ga je beginnen? Koop je eerst een nieuw matras? Of kun je beter eerst de meubels aanschaffen? En ga je juist daarvoor of daarna verven? Allemaal vragen waar je van tevoren over na moet denken en een plan bij moet maken. Want de wandkleur moet natuurlijk bij de meubels passen en je wilt niet dat de verf nog nat is als jij je nieuwe matras wilt neerleggen. Ook moet je goed letten op afmetingen en formaten. Stel je koopt een matras van 180×200, passen jouw meubels dan nog wel?

In je planning kun je rekening houden met de levertijd van je matras. Onze matrassen worden gratis in heel Nederland bezorgd!

2. Maak een moodboard

Maak een moodboard voordat je spullen gaat kopen! Als je zomaar lukraak koopt wat je mooi vindt, kan jouw slaapkamer een allegaartje van stijlen gaan worden. Superleuk hoor die blauwe kast, vintage vitrage en industriële lamp… Maar niet bij elkaar! Op een moodboard plaats je afbeeldingen van spullen die je mooi vindt en kun je in een oogopslag zien wat mooi staat.

Een duurzaam pocketvering matras staat gelukkig altijd goed! Wij leveren duurzame pocketveringmatrassen in koudschuim en met traagschuim naar keuze.

3. Te groot? Te klein?

Heb je een kleine slaapkamer? Pas dan op met grote meubels. Het is fijn om een beetje ruimtelijkheid te behouden, want anders wordt het erg druk. En je slaapkamer is natuurlijk wel de plek in huis om tot rust te komen! Als je kleinere meubels of spullen koopt, zorg dan ook dat je hier niet teveel van koopt: anders is het alsnog vol.

Kijk goed welk matras geschikt is voor jouw slaapkamer. Ben je alleen? Koop dan eventueel een smaller eenpersoons matras, zoals 90×200. Zijn jullie met zijn tweeën? Zoek dan een smal tweepersoonsmatras zoals 140×200.

4. Zorg voor voldoende opbergruimte

Als jij je kamer helemaal hebt afgestyled, is het zonde als er spullen rondslingeren. Kleren, accessoires, snoeren, make-up, schoenen: dit wil je allemaal opgeborgen hebben. Zo oogt je kamer ruimtelijk en komt de nieuwe stijl van jouw slaapkamer veel beter tot zijn recht. Maak slim gebruik van ongebruikte ruimte, zoals onder je bed! Plaats gemakkelijk boxen onder je bed en haal overbodige spullen uit het zicht.

5. Verlichting en lichtinval

Komt er niet veel licht in jouw slaapkamer door kleine ramen of de lokalisering? Zorg dan voor goede verlichting! Kijk wat het mooiste past in jouw slaapkamer en zorg enerzijds voor goede verlichting voor de hele kamer, maar ook sfeerverlichting voor wat warmer licht. Een grote spiegel kan ook veel uitkomst bieden en maakt de kamer een stukje lichter en bovendien groter.

Slaapkamer inrichten met nieuw matras

Hopelijk heb je wat aan onze tips voor het inrichten van jouw slaapkamer en bega je geen onnodige fouten! Wij helpen je ook graag aan een gloednieuw duurzaam matras dat helemaal bij jou past. Heb je hier vragen over? Bekijk onze vraag & antwoord-pagina of neem gerust contact op met de klantenservice en wie weet heb jij binnenkort een echt Droomidee-matras in jouw slaapkamer!